21.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Мъжете трябва да приемат повече протеинови храни

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Мъжете, които искат да поддържат и подобрят здравето си, трябва да включват в храненето си червено месо, морска риба, миди, птици и нар, пише БГНЕС, като се позовава на руски медии.

Тези продукти съдържат най-голямо количество мастни киселини и протеини, които подпомагат синтеза на тестостерон.

Поради метаболитните характеристики и хормоналния фон храненето на мъжете се различава от това на жените. Мускулната тъкан при мъжете е по-развита, а за поддържане на мускулната маса е необходим ежедневен прием на протеинова храна.

Синтезът на основния мъжки хормон – тестостерон, зависи значително от състава и качеството на консумираната храна“, обяснява диетологът на „SberZdorovye“ Маргарита Макуха.

Тя отбелязва, че здравословните полиненаситени мастни киселини, които се съдържат в растителните масла, мазните морски риби, пшеницата, ядките и авокадото, са необходими, за да се поддържа оптимално ниво на тестостерон в организма. Освен това в менюто са необходими цинк и селен – те могат да се набавят от чесън, зърнени храни, банани, зеле, морски дарове и джинджифил.

Проверка по рама

В същото времепростите въглехидрати и алкохолът, точно обратното, влияят негативно върху синтеза на мъжки хормони.

„Трябва да се знае, че ежедневната консумация на храни, богати на фибри, витамини и минерали е от съществено значение за поддържането на здравето и е превенцията на заболявания на стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата и урогениталната системи“, заключава Макуха.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ