10.7 C
София
петък, април 19, 2024

Адвокатите на Доналд Тръмп ще оборват аргументите за импийчмънта

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Днес адвокатите на Доналд Тръмп ще оборват аргументи на обвинителите за това, че бившият президент е подбудил свои съмишленици да атакуват сградата на Конгреса. Очакванията са защитата да изложи накратко тезата си, за да се премине към гласуване, което най-вероятно ще е в полза на Тръмп.

В интервю за Фокс Нюс един от адвокатите на Тръмп, Дейвид Шоен, заяви, че няма смисъл да се отделя много време за защитата.

„Както заявих още от началото, този процес не трябваше да се провежда“, каза Шоен.

В Сената днес очакванията са защитата да застане зад аргумента, че Тръмп не е инструктирал симпатизантите си да прибягват към насилие и също, че той не може да бъде съден от законодателен орган, защото вече не е президент.

Демократите, в продължение на два дни се аргументираха защо Тръмп трябва да бъде осъден за щурма на Капитолия по време на приемането на резултатите от изборите, спечелени от Джо Байдън. При атаката загинаха петима. Обвинителите, които показаха нови потресаващи клипове от щурма, твърдят, че бившият президент стратегически е отправял послания с недоказани твърдения за измами по изборите.

Проверка по рама

Ето думи на един от обвинителите Джо Негус, който призова сенаторите да гласуват за осъждането на Тръмп.

„Защото ако не направите това, ако се престорим, че това не се е случило, или още по-зле – ако не отвърнем – кой ще каже, че това няма да се случи отново?“

Обвинителите също казаха, че Тръмп не е изпратил бързо силите на реда да спре нападението и след това не се е разкаял за подтикването на тълпата, атакувала Конгреса. Според демократите Тръмп е толкова опасен, че не бива да му се позволява да заема обществени постове.

Поне две трети от Сената трябва да гласуват за осъждане, за да се стигне до осъждане на Тръмп. Към момента няма индикации достатъчно републиканци да се присъединят към демократите, за да има присъда „виновен.“

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ