18.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Аламанов: Пак сме в тъп филм на абсурдите. Но идват избори

ПРОЧЕТИ СЪЩО

1. Снимката е на декоративна монетка, с лика на Борисов, изобразен като римски император, поръчана от верни фенове. Толкова верни, че даже не разбират иронията на алюзията.

2. Моите приятели ми правят колажи, в които има книги. Феновете на Борисов му правят колажи като едноличен император-тиран на монета. Кое не е ясно?

3. За разкош, за притежание на тази монета арестуват.

4. Да, прокуратурата арестува Ангел Папалезов, шеф на сектор “Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция “Национална полиция“, за търговия с антики. Както се оказва малко по-късно, тези уж „антики“ са декоративни монети за по 5 лева. Сред тях и Борисов, като римски император. Ценност си е.

5. Ангел Папалезов беше назначен и да проверява дали има незаконно подслушване. Но беше арестуван заради монета с лика на Борисов и не може да проверява дали има незаконно подслушване. Кое не е ясно?

6. Подслушване все пак е имало. Показаха се документи с номера на Исканията.

Проверка по рама

7. Повечето бивши управляващи се правят, че не виждат това. Искат нови доказателства. Изобщо това е новият рефер: Дайте доказателства, че доказателствата са доказателства.

8. Да, знам, че няма връзка с разума. Но какво ли в приказките на бившите има…

9. Прокуратурата смени тезата. Първо твърдеше, че не е имало подслушвания. Сега твърди, че не е имало незаконни подслушвания. Т.е. щом някой е поискал и друг е разписал, няма драма в подслушвания на политически опоненти. Имаме си Уотъргейт, но си е подписан, всичко е точно.

10. Имало е натиск с елементи на заплашване към свидетел да си оттегли показанията пред съдия. Думите му стоят подписани пред следовател. В тях има и онова за семейството, месото и цялата останала мутренска гадост.

11. Никой не се трогва. Искат се доказателства. И доказателства, че доказателствата са доказателства.

12. Интелектуалната шпага на ГЕРБ Дани Митов си признал защо са притеснени от служебния кабинет. Сменят досегашната корупционна схема с друга. Сякаш до сега са ни управлявали извънземни. Искрено съм притеснен за бъдещето на всяка една организация, ако Митов й застане начело.

Магазин за Акумулатори

13. ВМРО се правят, че не те са предложили човека, продавал български паспорти. На всеки въпрос по темата, отговорът е нещо като: А, моля, не знам, не съм от тук и минавам за малко.

14. ДПС искат доказателства от САЩ за включването на Пеевски в списъка Магнитски. САЩ най-вероятно много ще се притеснят.

15. ГЕРБ реагират на скандала около списъка Магнитски, сякаш са влезнали във властта вчера. И сякаш нямат нищо общо с управлението през последните 12 години. И сякаш всичко около включените в списъка Магнитски не са действали по тяхно време, при условията, създадени от тях.

16. Излизат записи как се „профилират“ и „респектират“ бизнесмени с печалби. Чува се как Специализираната прокуратура е действала като отряд за отвличане и искане на откуп. Прокурорите, които протестираха срещу разформироването на Специализираната прокуратура, сега мълчат. Разбирам ги, срамно си е.

17. Продължават да излизат данни от цели сектори как милиарди са раздавани на „правилните фирми“. Онези фирми, с които бившите управляващи уж са нямали нищо общо.

18. „Правилните фирми“ са толкова нагли, че се зъбят на нормални проверки. Разбираемо е защо всеки, който е свикнал да получава милиарди, се учудва, че го проверяват.

19. На целия този фон, прокуратурата не арестува никого за милиардите. Не им е интересно. Както казах, арестуват само за притежание на монета с лика на Борисов. Ако бях фен на Борисов и имах такава монета, много щях да се притесня за близкото си бъдеще.

20. На целия този фон, феновете на Борисов продължават да не виждат проблеми. Мислят, че всичко е постановка, че милиардите справедливо са раздадени на правилните фирми, че Борисов е гениален учен и моралист-аскет. Притеснен съм за тези хора.

21. Боксьор влиза в политиката. Ще прави партия. С името: „Велика България“. Мислел го с години, за да го измисли така. Най-вероятно мотото ще е „Да направим България велика отново!“. Но още не го е измислил. Медиите са във възторг. Отразяват мислите му всеки ден. Очаквам реалити за всекидневието му. От сега се продават билети за Гала-вечерта на дебата с другия претендент – ММА боец. Епиката в българската политика удря стратосферата (т.е. е високо, преведено за някои политици).

Пак сме във време, когато накратко трябва да описваме всички безумия, случващи се около нас. Пак сме в тъп филм на абсурдите.

Но идват избори. Мислете. Гласувайте за промяна. Иначе няма да стане. Иначе този тъп филм няма да има край.

Facebook, Любомир Аламанов

ФрогНюз

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ