7.9 C
София
събота, април 20, 2024

Александър Симов: Кметът от ГЕРБ на Враца се издъни пред Ботев, опакова го с полицейска лента

ПРОЧЕТИ СЪЩО

.
Александър Симов
В Деня на Ботев ще си позволя да ви поговоря за бесовете на днешния ден, но не мога, а и не бива да премълчавам. Кметът на Враца Калин Каменов се издъни грандиозно с организацията на поклонението пред най-великия поет на България и неговия подвиг снощи.

Първо – премиерът Стефан Янев идва в ранния следобед да поднесе цветя, а кметът, вероятно зает със сиеста, никакъв не се появява. Веднага след това паметникът на Ботев пък беше опасан с полицейска лента все едно е сцена на местопрестъпление. Въпреки дъжда стотици врачани се бяха събрали на площада, за да почетат Ботев, но нямаха никакъв достъп до монумента. Все едно той е лична собственост на костюмарите от ГЕРБ във Враца. Нямаше военен ритуал, нямаше концерт. Всичко беше замислено така, че единствената фигура, която да блесне да бъде самият Каменов.

 

И тъкмо, когато човек очакваше поне някаква вълнуваща реч, врачанския кмет изсумтя няколко свръхбанални изречения и се покри. Пикът на поклонението беше зарята и после всичко свърши с лош послевкус, точно като управление на ГЕРБ. За първи път виждам толкова подъл опит празникът на Ботев да бъде опорочен и приватизиран. Ботев обаче е на всички български граждани, на всички неспокойни духове, които не спират да търсят промяна, на всички онези, които знаят, че е възможен по-добър вариант на България.

С очите си видях как старата България опакова Ботев с полицейска лента, точно както навремето МВР извади водно оръдие срещу протестиращите. ГЕРБ си отива с мъчителни гърчове и конвулсии, но нека да си държат мръсните ръце далече от Ботев. Той е непостижима величина за тях.

Александър Симов

frognews

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ