13.8 C
София
събота, април 20, 2024

Анна Грозданова за Вим Хоф и неговия метод

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Анна Грозданова живее в Бали и се занимава с метода на Вим Хоф.

През 2011 г. Грозданова видяла в YouTube видеозаписи на Вим Хоф, на които той показва как стои в лед и температурата на тялото му не пада.

„Той е една доста интересна и колоритна личност започва от доста ранна възраст да се занимава с йога, да търси различни , да чете духовна литература, да се интересува от езотерика. На 17 годишна възраст, разхождайки се зимата в парка бива привлечен от леда и решава да експериментира и да види какво ще се случи, ако влезе в него и установява, че това му носи изключителен покой на ума, което е нещо много важно в днешно време да развиваме като качество и умение“.

Поставя 26 рекорда, повечето от тях са свързани с това да издържа в лед, но виси час и половина между два балона на един пръст.

Изкачил е Еверест по къси панталони. Около два часа прекарва в аквариум, който е пълен с лед. Неговата цел е чрез поставянето на рекордите да привлече вниманието на медиите към себе си, да покаже, че хората са способни на много повече, отколкото самите ние предполагаме“.

Проверка по рама

Има определени  здравословни състояния, при които не е препоръчително метода да се практикува, но ако човек е здрав физически и психически може да се практикува.

Когато човек започне да прави дихателните упражнения е добре да ги прави легнал или седнал в защитена среда, да не ги прави докато шофира, докато се къпе в банята или докато е във вода или плува, защото са доста силни, може да се получи замайване, понякога човек може да загуби съзнание, затова не е препоръчително“. 

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ