Свят

Армията на Буркина Фасо обяви, че е убила най-малко 20 терористи

Във вторник армията на Буркина Фасо заяви, че е убила най-малко 20 “терористи” и е унищожила четири от техните позиции в комбинирана операция в два северни региона, силно пострадали от джихадистките бунтовници, съобщава АФП.

Операцията стартира на 5 май в регионите Север и Сахел, обединявайки конвенционални и специални сили, военновъздушните сили и жандармерията, полицейско подразделение, което е под военно командване, се казва в изявление. Наречен Houne – Достойнство в езика Fula или Peul – операцията се очаква да продължи повече от месец, каза източник от сигурността пред AFP.

“Повече от 20 терористи са неутрализирани” и четири от техните бази или позиции са унищожени, каза източникът, добавяйки, че също са иззети комуникационно оборудване, оръжия, боеприпаси и транспортни средства.

В миналото въоръжените сили направиха много съобщения за подобни операции, но не успяват да спрат нарастващите жертви, причинени от петгодишната джихадистка криза в района на Сахел.

Около 1300 души са загинали и повече от милион са напуснали домовете си. В събота трима цивилни бяха убити в Тин-Акоф, докато трима войници бяха ранени от бомба в Мансила в провинция Яга на изток.

Проверка по рама

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button