3.9 C
София
петък, април 19, 2024

Барселона разгроми Алавес в Испания

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Барселона - Алавес

Барселона разгроми с 5:1 гостуващия Алавес в среща от 23-ия кръг на футболното първенство на Испания. Така каталунците записаха седми пореден успех и се изкачиха на второто място в класирането с 46 точки, на осем зад лидера Атлетико (Мадрид), който е с мач по-малко. Лионел Меси се отличи с две попадения в 45-ата и 75-ата минута в своя мач номер 505 в Ла Лига.

Меси изравни клубния рекорд на бившия си съотборник Шави Ернандес за най-много участия в лигата в мача на „Камп Ноу“. Тринкао изигра нов силен двубой, вкарвайки два гола в 29-ата и 74-ата минута, а петото попадение за домакините реализира Жуниор Фирпо в 80-ата минута.  Почетното попадение за гостите вкара Луис Роха в 57-ата минута. „Този мач идва в подходящ момент. Добре играхме и създадохме много положения за гол. Те са силен отбор, но и ние сме такъв“., каза старши треньорът на Барса Роналд Куман.   

Той добави, че отборът му е готов за мача с Пари Сен Жермен, особено когато Меси играе толкова добре. „Лео е основен играч. Когато той играе така и имаме играчи по фланговете, които му дават пасове, ние го улесняваме, защото визията му е необикновена. Но за да спечелим срещу ПСЖ имаме нужда от Лео и всички наши футболисти, които да играят най-добре“, каза още Куман.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ