12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

БГ звезди се събраха и възпяха борбата срещу COVID в химн (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Възкресение“ – това име носи българската версия на песента, превърнала се в своеобразен химн на борбата срещу COVID-19. В изпълнението ѝ се включват редица утвърдени имена на родната сцена, сред които Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Кристина Димитрова, поп фолк певицата Емилия, Сандра Александрова и Артур Надосян, който стои и зад аранжимента на нашия вариант на музиката.

С текста се заема Иван Тенев, а музиката е на италианската звезда Роби Факинети от култовата група „Пух“, пише Епицентър.

България е 15-ата държава, която се присъединява към вълната, която започна с благотворителното издаване на песента Rinascero, rinascerai на Ботуша. Тя се появи на бял свят още преди година, а Факинети даде заявка, че средствата, събрани от онлайн излъчването на песента ще бъдат дадени на болницата на папа Джовани XXIII в Бергамо.

Своеобразният кавър, записан от родните артисти, се появи на бял свят. По думите на Тенев, текстът е възможно най-близък с оригиналния такъв на италиански. „Това е песен за възкресение, прераждане на света – това, което се случва след тази гадна болест. Старах се да бъда максимално близо до темата на оригиналния текст. Приятелка преведе буквално текста от италиански“, разказа Тенев пред Bulgaria on air.

Родната версия не останала незабелязана и от Факинети, който специално изпратил благодарствено писмо на нашите музиканти. Нещо повече, аранжиментът на „Възкресение“ бил определен като един от най-добрите в сравнение с всички останали кавъри по света.

Проверка по рама

Ето и част от текста на песента:

Възкръсвам аз,

възкресваш ти,

зная злото ще си отиде и ще видим в нощта звездите.

Възкръсна ти,

възкръснах аз,

Магазин за Акумулатори

тази буря няма да счупи моя цвят.

Да се борим преродени с бедата

и победата е пак за нас съдба.

Знам светът ни ще е друг сега безспорно,

но се върна вярата ни свята в Бог.

Възкръсна ти,

възкръснах аз.

Възкръсвам аз,

възкръсваш ти –

небесата над нас прегръщам

с въздух нов свободата се връща.

Над града ни досега така постинен

пак изгря пъстроцветната дъга.

Да се борим сме родени с бедата,

а победата е пак за нас съдба.

Възкръсна ти,

възкръснах аз.

Възкръсвам аз,

възкръсваш ти

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ