32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Биткойнът поевтиня с около 6%

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Биткойн

Биткойнът днес се оттегли от рекордния си максимум, след като инвеститорите натрупаха печалби от продължителното поскъпване, доближило най-популярната криптовалута плътно до 50 000 долара, предаде „Ройтерс“.

В азиатската търговия тази сутрин биткойнът поевтиня с 5,6 процента до 45 914 долара, часове след като в неделя отчете исторически връх от 49 714,66 долара. Конкурентният етериум се обезцени с 8 на сто.

Биткойнът бързо придобива легитимност като клас активи и скочи с 20 на сто за една седмица, откакто производителят на електрически автомобили „Тесла“ (Tesla Inc) обяви, че има 1,5 милиарда долара в биткойни и ще приема криптовалутата като разплащателно средство.

Освен това миналата седмица Банк ъв Ню Йорк Мелън (Bank of New York Mellon), най-старата банка в САЩ, обяви, че е създала ново звено, което да помага на клиентите да придобиват и търгуват с дигитални активи.

Блумбърг пък съобщи в събота, че инвестиционното подразделение на Морган Стенли (Morgan Stanley) обмисля да заложи на биткойна.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ