9.7 C
София
вторник, април 23, 2024

Близки, приятели и съграждани изпратиха Атанас Скатов

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Близки, приятели, колеги и съграждани на загиналия под връх К2 в планината Каракорум алпинист Атанас Скатов се простиха днес с него в родният му Сливен. Поклонението пред тленните останки бе в централния храм „Св. Димитър“, по-късно той бе положен в Новите гробища на града.   

Много приятели и съмишленици на Скатов от цялата страна, с които е изкачвал планините и  хора, за които той е бил вдъхновение, дойдоха да му кажат последно „сбогом“.  

„Един изключителен човек, който остави една мисия след себе си планетата да бъде едно по-добро място като цяло за живеене; Остави една огромна празнота във мен; По-добре да го запомним с усмивката му; Един от най-слънчевите хора в града. Великан сред лилипути!“, сподели един от тях. 

Мария Илиева, мениджър на Атанас Скатов, коментира, че още не може да повярва, че до фаталния инцидент се е стигнало след негова грешка. 

„Изключително внимателен, изключително прецизен. За това аз лично не мога да повярвам, че това е било негова грешка“.  

Проверка по рама

Сливенският митрополит Йоаникий отслужи заупокойната молитва. 

„В такъв случай не трябва да се говори, а трябва да се мълчи и да се моли, защото когато душата е скръбна тя няма ищах да говори“.  

В ковчег носен от приятели, покрит с националното знаме и под аплодисменти Атанас Скатов бе изпратен в последния си път. 

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ