9.6 C
София
сряда, април 24, 2024

Божков: Взех ЦСКА случайно, Левски е ескалация на рекета (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

“Спортът е бизнес може би за спортистите, за треньорите, но за тези, които дават пари за спорта, е черна дупка“. Toва заяви бизнесменът Васил Божков в интервю за журналиста Станислав Цанов, който в Youtube реализира подкаста “Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ“.

“Но все пак спортът трябва да се развива в България, така или иначе. Аз съм правил много неща в България, които са били работа на държавата. Да създаде условия за спорт – това е работа на държавата. Аз съм създал условия за няколко вида спорт. Инвестирал съм във футбола, дал съм много пари, в спортната стрелба, в шаха, но това не е тотално целият спорт. Помагал съм и на други спортове и имахме три олимпийски титли по мое време, втори места на олимпиади, трети места, много световни. Това не се е случвало след това. Като се махнах, федерацията се разпадна. Шахът също – световен шампион при жените, световен шампион при мъжете. Сега какво имаме? Нищо“, коментира бизнесменът.

“ЦСКА по случайност го взех. Дойде Любо Пенев: „Дай пари да купя едни футболисти. Ще ги върнем примерно някога“. Кога някога – след два месеца, след три… Ето ти пари, купувай футболисти. „Ама не мога да ги връщам, трябват още пари. Дай още, дай още“. Викам: „Айде дай поне клуба“. Като си харча парите да знам поне за какво ги харча и как се управляват. И де факто ЦСКА беше един добър клуб по мое време. Не говорим за фенски пристрастия – кой на кого е фен. Аз съм гледал на футболните клубове като компании, които трябва да са първи. Дали е ЦСКА, дали е Левски, моя компания трябва да бъде водеща“, заяви ще Божков.

Попитан за уредените мачове в българския футбол, той заяви следното: “Аз лично не съм участвал в уредени мачове. Не знам има ли, няма ли. Чувал съм, аз съм бил във футбола и не ми се случвало. Може би са само слухове.“

“Левски е ескалация на рекета. Не си ги спомням как бяха по време, но там беше: “Дай проценти, давай за Нова телевизия по 24 млн., вземи Левски“. Няма да продаваш на други хора, дай 51% на нас, нарушаваме Конституцията и те закриваме. Закриха и бизнеса, закриха и Комисията, за да замажат всички следи. Дали могат да ги замажат не съм много сигурен“, допълни бизнесменът, пребиващ в Дубай.

Проверка по рама

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ