България

Бойко Рашков сменява Иван Гешев !?

“Много е вероятно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков, примерно”. Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и част от състава на партията “Има такъв народ”. Радулов ще е в листите на партията, които ще бъдат обявени в понеделник, 7 юни.

Радулов посочи, че в програмата на ИТН е записано, че трябва да се извърши демутризация на службите за сигурност и МВР. Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато заради действията на управляващите. Действията на прокуратурата Радулов оцени като от времето на Вишински (генерален прокурор на СССР от времето на Сталин – бел. ред.).
“И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона “Магнитски”. … Получава се куриоз – чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство”, заяви Радулов. И прогнозира, че че има нови санкционирани българи. “Списъкът е голям и ще се развива. Това, което чух, е, че ги очакваме скоро, но със сигурност няма да е преди изборите, т.е. след 12-и, 13-и юли”, каза той.

През седмицата служебният вътрешен министър Бойко Рашков отказа поканата на главния прокурор Гешев за работна среща. А напрежението между МВР и прокуратурата стигна връхна точка покрай оплакването на министъра, че прокуратурата атакува министерството и саботира проверката дали политици от опозицията са подслушвани незаконно преди изборите през април. Протестите с искане за оставката на Гешев пред Съдебната палата се възродиха и станаха масови, напомня “Сега”.

Източник: inews.bg

Проверка по рама

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort