26.8 C
София
четвъртък, юни 20, 2024

Борисов: До края на февруари очакваме още 240 000 дози ваксини

ПРОЧЕТИ СЪЩО

До края на месец февруари очакваме още 240 000 дози ваксини, съобщи премиерът Бойко Борисов във „Фейсбук“ профила си.. През месец март ще получим още над 500 000 дози, което ще ни позволи да започнем четвърта фаза.

„831 милиона лева сме изплатили по мярката 60/40. За секторите, които са най-пострадали от пандемията – хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и туризъм сме отделили още 117 милиона лева и така са запазени 30 000 работни места. По мярката 75/0 за затворени бизнеси са изплатени до момента над 20 200 000 лева. По мярката „Заетост за теб“, с която разкриваме нови работни места за безработни, вече са наети 10 692 безработни. Въпреки пандемията безработицата продължава да бъде около 7 на сто“, отчита премиерът.

На 25-то място сме по заболеваемост в Европа за последните 14 дни, изтъква премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. Това ни дава увереност, че отхлабването на мерките, което правим, не води до по-голямо разпространение на заразата и показва, че осъществяваме ефективен контрол върху развитието на епидемията в нашата страна, допълва той.

Умората и претоварването при всички заради пандемията е огромно и е изключително важно да се поддържа правилен баланс, посочва Бойко Борисов. Той напомня, че страната ни е с възможно най-щадящите мерки и допълва, че правителството отчита както тревогите в здравеопазването, така и потребностите в социалната и икономическата сфера. „Ваксината е нашето оръжие. Скоро трябва да се върнем към нормалния живот – това го очакват хората от нас и ние ще го направим!“, заявява премиерът.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ