Последни

Борисов и неговите хора смятат, че държавата е тяхна

Игра на Богове -Възходът на падението

Платформата за журналисти на Балканите bne IntelliNews излезе с материал за последните твърдения на българския бизнесмен Светослав Илчовски.

Бизнесменът направи твърденията си през тази седмица. Той обвини българският премиер Бойко Борисов, че оглавява схема за изнудване на бизнесмени.

Това стана пред парламентарна комисия за проучване на работата на правителството на ГЕРБ. По време на третия мандат на партията имаше редица корупционни скандали, но прокуратурата не започна дела.

Посочва се, че Борисов отрича обвиненията и твърди, че те опитват да го дискредитират. Илчовски твърди, че многократно е бил притискан от представители на правителството, които са настоявали той да си плати, за да получи вода за своите плантации.

Той не предостави документи към своите обвинения, но твърди, че разполага с такива. Бизнесменът заяви, че по време на събиране в ловна резиденция с Борисов, му е бил показан клип, в който се вижда насилие над търговеца Миньо Стайков.

Преди две години той беше задържан след обвинения за злоупотреба с еврофондове. Илчовски твърди, че така се показва на непослушните какво може да им се случи.

Проверка по рама

Посочват се и твърденията, че жената, която засне Борисов в спалнята му, всъщност е модел от популярно списание. След тези разкрития ПР експертът Теодора Петрова обяви, че трудно ще намери спокойствие след тези разкрития.

В социалните платформи тя обяви, че това вече е държава пленена от гангстерски групи. Владислав Пенев от Зелените заявява, че Борисов и неговите хора наистина смятат, че държавата е тяхна.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова главния прокурор Иван Гешев да започне разследване. Нинова ще очаква действията на прокуратурата по твърденията.

магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button