14.5 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Борисов и Нетаняху обсъдиха борбата срещу COVID-19

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху. Двамата лидери се договориха да развиват по-тясно сътрудничество и координация в отговор на пандемията.

Целта е двете държави да си взаимодействат по-активно като обменят опит и добри практики в борбата срещу COVID-19.

„Държавата Израел постига изключително високи резултати в борбата срещу коронавируса“, отбеляза премиерът Борисов и добави, че България е държавата с най-щадящите мерки в Европейския съюз и същевременно успява да овладее заболеваемостта.

Премиерът Бойко Борисов и израелският му колега Бенямин Нетаняху се договориха също така да работят по въпроса за улесняването на пътуванията между гражданите на двете държави.

Възможност в тази посока например може да се търси във връзка с ваксинацията срещу COVID-19.

Проверка по рама

Българският министър-председател изрази увереност, че в близко бъдеще България и Израел ще успеят да ограничат разпространението на пандемията на териториите си, като отношенията между двете държави отново ще се завърнат на предишното си активно ниво. В рамките на разговора двамата лидери отбелязаха възходящото развитие на отношенията между двете държави в дух на приятелство и взаимно доверие.

Благодарение на съвместните усилия на премиерите Борисов и Нетаняху, политическите отношения между България и Държавата Израел са интензивни и през последните години бележат значителен подем.

Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че активният двустранен диалог е от взаимен интерес и за двете държави, които имат ползотворно сътрудничество в редица сфери, включително на международно ниво.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ