18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Борисов: Някои зарязват лозички, а ние градим

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Следващата спирка от днешната обиколка на Бойко Борисов в Североизтока е Варна. Там премиерът и кметът Иван Портних посетиха чисто нов изграден храм.

Владиката благодари за подкрепата за църквата, манастири, което било залог за обединение в искрената молитва. Именно днес е и освещаването на храма. „Вие сте човек на църквата“, каза владиката и поясни, че за него Борисов е най-добър човек, който им съдействал.

Именно затова в знак на благодарност го наградиха с орден „Свети Апостол“. Наред с това той получи и голяма икона на „Света Богородица“ като дар заради освещаването на храма.

Премиерът на свой ред напомни, че голямата катедрала в центъра на града също се ремонтира. „Докато някой зарязват лозички и говорят глупости, ние правим и градим“, каза той, явно визирайки изказването по-рано на президента Румен Радев от Плевен.

Финансовият министър Кирил Ананиев се сдоби с почетен знак и с икона за Спасителя. За заслуги и за изграждането на храмове орден „Св. Прокопи Варненски“ получи и кметът Портних, като владиката отбеляза, че той се връчва за първи път.

Проверка по рама

„Вашето сърце не позволи да бъдат затворени нашите храмове“, обърна се към премиера владиката със сълзи на очи. Борисов напомни, че никога няма да затворят църквите. Поясни, че сега благодарение на Господа, България е на много по-добро положение.

Иначе пред храма Борисов бе посрещнат с викове „Оставка“ от малка група хора, а той се пошегува: „Дядо Владика, не им харесва църквата“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ