14.5 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Борис Цветков: Само БСП изпълнява обещаното преди избори

ПРОЧЕТИ СЪЩО

“Не гласувахме дневния ред, защото поставените от хората въпроси не бяха отразени. В предизборната кампания хората искаха конкретни неща и след изборите ние ги изпълняваме. Пенсионерите искат преизчисляване на пенсиите – БСП го предлага от години. Младите семейства искат да бъдат освободени от такси за детските ясли и градини за децата им. И ние от БСП го внесохме. Това беше обещавано и от други партии, но беше забравено от всички, освен от БСП. Другите партии вкараха свой дневен ред, не дневния ред на хората.” Това заяви пo България он еър народният представител от БСП Борис Цветков по повод на отхвърлянето на предложения днес дневен ред в Народното събрание, заради което заседание не се състоя.

Социалистът обясни, че е наложителна актуализация на бюджета, като независимо дали ще остане още Бойко Борисов, дали ще има служебно правителство или ново, всички са свидетели как ресурсите на държавата са изчерпани и има опасност някои плащания да не се извършат.

“И БСП, и президента, и синдикати и работодателски организации алармират, че е наложителна актуализация на бюджета. Бойко Борисов отказва да я направи. Той действа на принципа „след мен и потоп.”, подчерта Цветков.

Народният представител от БСП призова да не се спекулира с наименованието “партиите на протеста”, като припомни, че е бил на протеста от първия до последния му ден и вероятно е участвал повече пъти отколкото е била Мая Манолова.

“Там бяхме различни хора. Имаше и много хора от БСП. Всички искахме порочния модел на управление на Борисов да бъде отстранен. Засега това се случва. Но всички искахме да има ново, по-добро управление, което да решава проблемите на хората. Засега партиите търпят провал в тази задача.”, коментира Цветков. Той поясни, че сваляйки ГЕРБ от властта другите партии, освен БСП, не дават ясни знаци, че решават проблемите на хората – на пенсионерите, на майките с деца, на обикновените, честни хора.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ