8 C
София
събота, април 20, 2024

Брутален разказ за полицейско насилие в Пловдив, МВР отрича

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Млада жена е била обект на полицейско насилие в дома си според нейния разказ. Сложили ѝ белезници, полицай отчупил облегалката на стол и я ударил три пъти по главата. Само рукналата от раната кръв го възпряла да нанесе четвърти удар.

Историята не е сцена от филм, а е реална случка в живота на Галина Боева. На 3 февруари тази година около 10.30 вечерта тя се прибирала с приятеля си в дома им. На етажа пред апартамента имало четирима униформени, които поискали личната ѝ карта за проверка и отключили жилището. В момента, в който влезли в апартамента, сложили белезници на Галина и приятеля ѝ. По-късно повикали още двама полицаи, цивилни, пише plovdiv24.bg.

Единият от цивилните се държал много арогантно, обиждал ги, наричал я наркоманка и боклук. Счупил кухненски стол и със седалката ударил три пъти младата жена по главата, без да е бил провокиран по някакъв начин. Кръвта рукнала по лицето, шията и дрехите на Галина, биячът казал: „Щом ходиш – нищо ти няма!“, но колегите му се обадили на 112 за екип на Спешна помощ.

Младата жена си е извадила медицинско свидетелство. Подала е жалба в прокуратурата за полицейско насилие в Трето районно и настоява полицаят, който я е бил, да няма повече възможност да бие граждани без причина.

Позицията на ОД МВР Пловдив:

Проверка по рама

Във връзка с получен сигнал за нарушение на нощната тишина на 4 февруари служители от охранителна полиция на Трето РУ извършват проверка на посочения в сигнала адрес. При проверка в жилището на бул. „Дунав“ 66 бил открит – амфетамин с тегло 0,2 гр. Обитател на апартамента е 36-годишен жител на Сопот с инициали И.К, а по време на проверката в жилището е била и приятелката му Галина Боева. Мъжът е отведен и задържан в полицейския арест за престъпление по чл. 354 а ал 3 от НК, за което е образувано бързо производство.

При последвала беседа задържаният е спомогнал за установяването и на друго лице с инициали С.К. от Съединение, от когото се е снабдявал с наркотици. При последвала проверка в дома на дилъра от Съединение е намерена и иззета марихуана с тегло 7,8 грама, а наркотик от същия вид е иззет и при личен обиск на дилъра. При задържането на лицата категорично не е използвана физическа сила или насилие.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ