16.6 C
София
петък, март 29, 2024

Васил Божков напуска Дубай! Черепа ще диша във врата на Бойко Борисов на 75 км от България

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Васил Божков напуска Дубай! Източник на Narod.bg разкри ексклузивно, че мултимилионерът и отявлен враг на Бойко Борисов ще се мести само на 75 километра от България, откъдето ще диша в дебелия врат на Мутрата.

Според информаторът на Narod.bg бизнесменът с 19 обвинения ще се премести в столицата на съседна Румъния – Букурещ. Оттам до Русе са само 75 км. Мотивът на Черепа да избере Румъния е, че европейските заповеди за арест от нашата прокуратура вече са невалидни.

В началото на март дойде лошата новина за Баце – издадените от подвластната му българска прокуратура европейски заповеди за арест (ЕЗА) на Васил Божков няма да се изпълняват от другите държави от ЕС, каквато е Румъния.

Това е накратко ефектът от решението на Съда на ЕС (СЕС), където в прав текст се казва, че българското право за издаване на ЕЗА не отговаря на стандартите на европейското право, защото не предвижда предварителен съдебен контрол върху самата Европейска заповед за арест, както и върху акта за задържане, на който тя се основава.

Черепа, най-големият враг на бившия премиер, твърдо е решил да вкара Тиквата в затвора, затова и се мести близо до България, откъдето по-ефективно да провежда наказателните си акции срещу глутницата на Баце, обясни източникът на Narod.bg.

Проверка по рама

На 21 май бившият хазартен бос разкри, че планира да се върне в България по време на или след предсрочните парламентарни изборите на 11 юли. Изявлението му за прибиране в страната идва в деня, в който най-близкият му човек – Георги Попов, пристигна в София от Дубай.

Бизнесменът, обвинен от хунтата в неплащане на такси за 700 млн. лв. в бюджета от хазартните игри, който разкри, че всъщност е бил рекетиран за над 60 млн. лева от Бойко Борисов, за да спести тези такси, каза, че прибирането му в България зависи от формалности.

„Все пак трябва да се преодолеят и те не са създадени от българската държава, управлявана доскоро от хунтата“, посочи Божков. Не можа да каже какви са формалностите, които били известни на адвокатите му, но допусна, че са свързани с издирването му от Европол.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ