България

Великобритания отчете най-ниския брой Covid заразени от септември

Игра на Богове -Възходът на падението

Великобритания отчете за последното денонощие най-ниския брой заразени с Covid-19 от септември насам. В същия ден са били ваксинирани с втора доза 500 000 британци. 

Междувременно стана ясно, че Лондон ще изпрати за Делхи голяма пратка медицинско оборудване по повод на критичното положение с пандемията в Индия. 

Почти две седмици след отварянето на всички магазини и пъбовете, за последното денонощие има само 1712 заразени и 11 смъртни случая. 

Броят на ваксинираните с първа доза е близо 33,7 милиона души, като само за последния ден са инжектирани около 500 000 и с втора доза, с което броят на напълно ваксинираните в страната надминава 12,5 милиона.

Обнадеждаващата статистика и успешният ход на масовото ваксиниране позволиха на британското правителство да организира спешна доставка на излишно медицинско оборудване, включително вентилатори и кислородни концентратори, за Индия.

Проверка по рама

Премиерът Борис Джонсън заяви, че британците застават рамо до рамо с индийците като приятели и партньори в битката срещу коронавируса. 

Джонсън трябваше да отпътува днес на тридневно посещение в Индия, но го отложи заради тревожната обстановка там, а Индия попадна в „червения списък“ за пътувания. Далеч по-оптимистично е положението с подновяването на пътуванията към някои европейски дестинации. 

Изпълнителният директор на „Томас Кук“ Алан Френч каза, че очаква това да стане след 17 май, като повечето от предпочитаните  средиземноморски курорти ще отворят за лятната ваканция на учениците.

Диета без глад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button