11.7 C
София
петък, март 29, 2024

Великотърновска фотоизложба на средношколци в чест на Робер Шуман

ПРОЧЕТИ СЪЩО

С фотодокументална изложба в центъра на Велико Търново средношколци почетоха 70-атата годишнина от Декларацията на Робер Шуман, с която той предлага да бъде създадена Европейската общност за въглища и стомана – предшественикът на Европейския съюз.

Изложбата е подготвена от фондовете на Европейския архив – Флоренция, а целта е да се припомни идеята на Робер Шуман преди 7 десетилетия за създаването на Европейски обединени щати, заяви Теодора Калейнска, ръководител на Европейския информационен център във Велико Търново:

„От изключително значение е хората да имат памет. В такива трудни моменти съумяваме отново да преанализираме и да оценим това, което се е случило“.

Изложбата е пред Факултета по изобразителни изкуства във Велико Търново и представя исторически моменти и съвремието на Обединена Европа.

„Най-вече младите да са наясно с това каква е идеята на ЕС и от къде е тръгнал, защото това е много голяма част от нашето ежедневие и бъдещето ни“, заяви Виктория Михайлова от Клуб „Приятели на ООН“.

Проверка по рама

Изложбата е посветена на Деня на Европа 9 май.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ