3.9 C
София
петък, април 19, 2024

Веселин Марешки: Бях младеж, когато гледах Манолова и Дончева да раздават правосъдие

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Образуването на патриотична коалиция между Воля и НФСБ е може би основната новина на тези избори. Ние обявихме, че коалицията ни е с широко отворени врати за всички хора с патриотични мислене, нагласи и чувства. Това заяви в телевизионно интервю лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, чиято партия се коалира с НФСБ.

„Ние се обединяваме. Важно е патриотичните формации да се явят в името на обединени интереси: безплатни лекарства, високи доходи, добро здравеопазване, развитие на малкия и средния бизнес. Битката започна и дадохме началото. Очакваме всички, които милеят за каузата, да се включат, и очакваме пълна мобилизация на патриотичния вот“, добави той.

„Ние може да загърбим егото си в определени моменти. Да, исках оставката на Валери Симеонов в определени ситуации“, категоричен бе Марешки.

По думите му всички са били заблудени заради действията на няколко жени, представляващи се като майки.

„Те успяха да подлъжат всички. Те са формирование на един провален политик от миналото. Това е отвратително към хората с увреждания и техните деца. Ужасно е, че така разиграват хората. Всички виждат, че това е било измама, за да си направят партиен проект и да вкарат един човек в парламента. Помните белите автобуси…“, добави Марешки.

Проверка по рама

„Като гледам вчера Татяна Дончева, Мая Манолова, Христо Иванов… Кога ще дойде редът на по-младите жени и младото поколение. Бях младеж, когато гледах Манолова и Дончева да раздават правосъдие. Аз правих бизнес, а Манолова и Дончева бяха в парламента“, уточни политикът.

Помолен да коментира това, че са нарекли коалицията им „Неволя“, той каза: „В социалните мрежи се говорят много неща за много хора. Кое е важното? Ние може да загърбим егото си в името на националния интерес“.

На въпрос питал ли го е Валери Симеонов защо го е обиждал и е искал оставката му, Марешки отвърна: „Не, зададе ми съвсем други въпроси. Най-важния – имаме ли проблем с програмите и служим ли на чужди интереси. Ние водим разговорите от доста време“.

Стремим сме да сме трета политическа сила, с Валери Симеонов сме остри камъни, но ни обединяват не дрязгите, а националният интерес, каза лидерът на „Воля“.

„АЕЦ Белене или преформатирането му в нови блокове задължително трябва да бъде направено… Основният въпрос на Симеонов бе: Ти Русия или България избираш? Аз отвърнах: „Русия, след България. САЩ след България“. Аз съм против закупуване на самолети, докато у нас има нищета“, уточни той.

„Само пълен идиот може да твърди, че строя незаконно в Морската градина. Строежът, за който един пропаднал политик ходи да се снима там… Той днес ходи и се снима пред Кокошарника, а той си е бил там, когато е бил министър. Иванов да каже защо не е протестирал преди 5 г“, заяви Марешки.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ