12.8 C
София
петък, април 19, 2024

Вигенин: В този парламент имаше един верен ход

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Единственият полезен ход за България беше “Има такъв народ” да създадат правителство, защото те имаха тази възможност. Хората им се довериха като втора политическа сила в парламента и първа политическа сила, която олицетворяваше промяната“. Това заяви по „Дарик радио“ заместник-председателят на БСП и заместник председател на НС Кристиан Вигенин.

„Осъзнавайки факта, че загубихме тези избори, без каквито и да било претенции, предложихме нашата подкрепа да потърсим заедно стъпки, които да доведат до реалната промяна в България. Очевидно такива намерения „Има такъв народ“ нямаше“, добави Вигенин.

Той подчерта, че най-разумното, което БСП е можела да направи в тази ситуация, е да върне мандата, особено заради начина, по който функционира сегашния парламент и на фона на това, че няма култура за диалог в тази ситуация.
„Имаше предложения да не върнем веднага мандата, но това размотаване и бавене във времето и използването му за чисто партийна пропаганда не е добре за България.

Колкото по-бързо приключим живота на този парламент, колкото по-бързо се назначи правителството на Румен Радев и си отиде окончателно правителството на Борисов, ще е толкова по-добре за България“, посочи Вигенин.
Според заместник-председателят на ПГ на БСП, с отказа на “Има такъв народ” да състави правителство е пропиляна една възможност за страната: „БСП от години води битки със системата, която създаде ГЕРБ, натрупахме много опит и можехме като една подкрепяща сила да бъдем полезни на нашите партньори от новите партии в парламента“.

„Имаше хора, които твърдяха, че е имало задкулисни договорки между БСП, ГЕРБ и ДПС и как ние ще предложим правителство, което да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС.

Такъв въпрос въобще не е стоял на дневен ред. Сега те трябва да се извинят на ръководството на БСП. Част от тях се олицетворяват като някаква опозиция в БСП и работейки в тази посока правеха услуга на управляващите като подценяваха позициите на БСП, поставяйки под съмнение принципността и последователността на левицата. Виждате, че към днешна дата всички тези спекулации се оказаха безпочвени“, заяви още Кристиан Вигенин.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ