21.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Вижте ограниченията по магистралите заради снега

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Движението по магистрала „Тракия“ се ограничава в двете посоки за тежкотоварни автомобили над 12 тона в началото на магистралата от София, за да бъде почистено пътното платно от натрупалия сняг, съобщиха от Пътната агенция, цитирани от БНР.

Временно движението при 30-ти километър на магистрала „Хемус“ в посока София се осъществява в изпреварващата лента поради пътно-транспортно произшествие.

Въвежда се задължително движение с вериги на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя от Кюстендил за граничния пункт „Гюешево“.

По-рано тази вечер Гърция затвори за автомобили над 3 и половина тона пунктовете „Промахон“, „Ексохи“ и „Орменион“. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира към шофьорите да не тръгват към границата на Кулата и Илинден.

Ограничено за почистване на платното движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по магистрала „Струма“ от пътен възел Бобошево в посока София.

Проверка по рама

Тежкотоварни камиони над 12 тона не се движат и по пътя Симитли-Предел-Банско – Гоце Делчев и от Благоевград до граничния пункт със Северна Македония „Станке Лисичково“.

От Пътната агенция припомнят на шофьорите да използват автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, и да карат със съобразена скорост.

Временно движението при км 30 по АМ „Хемус“ в посока София се осъществява в изпреварващата лента поради ПТП. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Трафикът се регулира от „Пътна полиция“. Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ