12 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Вицепрезидентът на БФС: Боби Михайлов получи заслужена оценка от УЕФА

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви пред БНТ, че решението на Борислав Михайлов да оттегли оставката си като ръководител на футболната централа не е било неочаквано.

Като мотив Фурнаджиев посочи приключилите проверки в БФС, които по думите му не са открили нищо нередно.

„Имаше съмнения и обвинения и затова той се оттегли. Заради пандемията нямаше конгрес, след като не се откри нищо, абсолютно логично е той да си оттегли оставката“, коментира Фурнаджиев.

Според него няма морален казус, тъй като нивото на футбола е такова, каквото е в държавата като цяло.

„Борислав Михайлов беше 8 години член на изпълкома на УЕФА и там получи заслужена оценка за своята работа, както на самия него, така и на футболния съюз. Дали промяна ще има, това го решават футболните хора“, заяви Фурнаджиев.

Той отрече да има връзка между оттеглената оставка на Борислав Михайлов и обявената ден по-рано кандидатура на Димитър Бербатов за президент на БФС.

Проверка по рама

„Имаме интересно първенство, добри резултати при младежите и юношите. Липсват резултатите в мъжкия национален отбор, винаги съм твърдял, че липсват, защото футболът е социален феномен. Развитието на футбола трябва да бъде направено с държава и община“, каза още Фурнаджиев.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ