14.5 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Връчиха наградата „Св. Иван Рилски“ на директори на училища

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Четирима директори на училища от страната бяха отличени с наградата на Министерството на образованието и науката (МОН) „Св. Иван Рилски“, която традиционно всяка година се връчва на 11 май на среща в Рилския манастир.

Наградите им –  грамота, икона на Св. Иван Рилски, и 1000 лева премия, им бяха връчени от зам.-министър Таня Михайлова, а домакин на проявата беше РУО-Кюстендил.

Отличените тази година са директорите на Природоматематическа гимназия „Христо Смирненски“ в Перник Емилия Евгениева, на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Абланица, общ. Хаджидимово, област Благоевград, Мехмед Имамов, и на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в село Селановци, община Оряхово, област Враца Петя Русинова.

Посмъртно беше отличен и Христо Тодоров Андонов, директор на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград.

Заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова поздрави директорите, които увличат следовници след себе си – както се изрази тя. По думите ѝ добрите учители учат децата как да преодоляват себе си в името на успехите, да бъдат честни, разсъдливи, добри и най-вече да не смятат, че знаят всичко.

Таня Михайлова подчерта, че в условията на пандемия българският учител се е справил успешно с обучението в електронна среда.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ