26.8 C
София
сряда, юни 19, 2024

Всички Jaguar-и на ток от 2025 година

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Новият шеф на британските марки, притежавани от индийците от Tata, постави за цел всеки от моделите на двете марки да има електрически еквивалент до края на 2030 година. Това стана ясно днес след обявена стратегия, която включва намаляването на вредните емисии на компаниите до 0 през 2039 година.

Планът включва още преобразуването на Jaguar в луксозна марка електрически автомобили след 2025 година. Въпреки, че в момента „котките“ предлагат само един електрически модел, компанията вече разполага с нова платформа върху която ще бъдат разработвани новите автомобили, като това е единствено въпрос на време.

От друга страна, Land Rover ще запази настоящата си моделна гама от Defender, Discovery и Range Rover, като през следващите 5 години шест от моделите ще получат електрически версии, първата от които ще бъде показана през 2024 година. Дизеловите и бензиновите версии на настоящите модели ще бъдат запазени, а целта е до 2030 година всеки от моделите да разполага с електрическа алтернатива.

Проверка по рама

Новата стратегия за електрифициране на двата бранда съвпада с плановете на повечето страни да забранят двигателите с вътрешно горене, една от които е именно Великобритания, която планира налагане на новите мерки от 2030 година.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ