22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Възстановиха преминаването на товарни автомобили през „Кулата“ и „Капитан Петко войвода“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Възстановено е пропускането на товарни автомобили в двете посоки на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. Трафикът на ГКПП „Кулата“ на изход за товарни автомобили е интензивен, съобщиха от МВР. Това става точно две денонощия след въведената забрана поради тежките метеорологични условия в южната ни съседка.

През граничния пункт „Ексохи“, съпределен на българския ГКПП „Илинден“, в Гърция се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На ГКПП „Кулата“-„Промахон“ българските граждани трябва да представят отрицателен PCR тест за COVID-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На пристигащите на гръцка територия се прави и бърз тест. Те ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се прилага до 22.02.2021 г. На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в рамките на 24 часа, но те трябва да представят документ за работа. От водачите на товарни автомобили се изисква само попълнен формуляр за пътуване и получен QR код.

На ГКПП „Маказа“ в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници се допускат само от 7 до 23 часа.

През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ не се пропускат превозни средства.

Проверка по рама

На границата с Румъния към 14,00 часа:

Трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“ на изход за товарни автомобили.

Отпада изискването за PCR тест на български граждани, влизащи в Румъния.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Магазин за Акумулатори

Сръбските гранични власти не изискват PCR тест от влизащите в Сърбия български граждани.

На границата с Република Северна Македония:

На граничния пункт „Деве баир“, съпределен на българския ГКПП „Гюешево“, граничните власти на Република Северна Македония са преустановили пропускането на товарни автомобили. Леки коли преминават през граничния пункт.

Трафикът през ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ е нормален, пътищата са проходими при зимни условия.

На границата с Република Турция:

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Всички пътници, влизащи в Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването. Тази мярка ще се прилага до 01.03.2021 г. Изискванията за тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за шофьорите на товарни автомобили.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ