14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

Вълк избяга от зоопарка в Хасково (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Вълк избяга от зоопарка в Хасково. Сагата с животното всъщност е доста дълга. То обикаля край града от месеци и след като най-после било хванато и настанено в зоокъта, успяло отново да излезе на свобода.

„Историята е от преди три месеца. Тогава се появяват сигнали от граждани на телефона на Общината, че в лесопарк „Кенана” се забелязва животно, което много наподобява вълк. То излиза и се приближава близо до хората. Сигналите за три месеца са не по-малко от 60-70”, обясни Щерьо Янев пред Нова тв.

Той посочи, че залавяното на вълка е било трудно. Били са необходими доста усилия, положени в рамките на няколко дни. След като животното било настанено в зоопарка, то обаче избягало.

„След разговор със служителя, който в момента е временно отстранен, стана ясно какво се е случило. При захранване сутрин той е влязъл през вратата, животното е било дружелюбно. Служителят явно е подценил ситуацията, въпреки че има строги правила, и вълкът е успял да излезе”, добави Янев.

Той беше категоричен, че животното е дружелюбно и не е опасно.

Проверка по рама

„Клиповете в социалните мрежи показват, че животното си играе с хората, с техните домашни любимци. И вчера не е проявило агресия. Очевидно е свикнало с хората”, заключи Янев.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ