Свят

В Лос Анджелис раздават наградите “Оскар”

Игра на Богове -Възходът на падението

В Лос Анджелис започна 93-тата церемония по раздакването на филмовите награди “Оскар”. Тя беше открита от актрисата и режисьор Реджина Кинг:

Първата статуетка беше за Емералд Фенел за най-добър оригинален сценарий за филма “Момиче с потенциал”:

Всичко, коeто мога да кажа е, че се опитвам много силно да не плача, което е ужасно трудно като англичанка, тъй като англичаните винаги плачат. Този филм беше направен от най-невероятните хора на света за 23 дни и те вложиха в него напълно  своята гениалност, хумор и любов. Трябва да благодаря на толкова хора и се чувствам притеснена, че съм тук сама. “

Проверка по рама

“Оскар” за  най-добър адаптиран сценарий беше присъден на Флориан Зеле и Кристофър Хемптън за филма “Бащата”, а този за най-добър чуждестранен филм получи “Още по едно” на датския режисьор Томас Винтерберг. Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля беше дадена на Даниел Калуя за изпълнението му във филма “Юда и черният месия”

Родената в Пекин Клои Чжао получи “Оскар” за най-добър режосьор за филма “Земя на номади”. Творбата разказва историята за възрастни американци, които пътуват с бус из страната, а самата Чжао заяви при получаването на статуетката:

“Винаги съм намирала доброта в хората, които срещам навсякъде по света. Така че тази награда е за всички, които имат вярата и смелостта да запазят добротата в себе си и да я съхранят един в друг, независимо колко трудно е това. Тя е за вас, вие ме вдъхновявате да продължа. Благодаря ви!”

“Оскар” за най-добър анимационен филм беше присъден на творбата “За душата”. Тя разказва за приключенията на душата на музикант, която е отделена от тялото му в резултат на инцидент. 

Диета без глад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button