8.9 C
София
събота, април 20, 2024

В Плевен очакват още дози Covid ваксини

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В Плевен очакват нови дози ваксини от „Пфайзер/Бионтех“ и „АстраЗенека“. В средата на идващата седмица в 18 кабинета започва третата фаза на имунизацията.

Почти 3000 са поставените до момента ваксини в областта. Създадена е добра организация в 18 кабинета, каза доктор Илиян Минчев, директор на РЗИ:

„Влязохме и във втора фаза. Още не сме приключили и първа, като първа е отворена. Който не е успял по някаква причина да се ваксинира, сега може да го направи. По втора фаза за областта има 1543 лица, които са изявили желание, като списъкът се увеличава постоянно. Засега това прави 25 процента, от тях вече половината са имунизирани. С непедагогическия персонал още не сме започнали, защото приоритет са първо учителите. Може да се каже, че над 50 процента са имунизирани персонал в социалните институции, има потребители на социални услуги, а за трета фаза специално са хора от важни сфери за поддържането на живота. Тук са включени и изборните комисии. Чакаме в понеделник две доставки – „Пфайзер“ и „Бионтех“ за нашия фризер и „АстраЗенека“.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ