14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

В Сливенско отнеха 5 книжки на шофьори, които не могат да четат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Полицията в Сливен е отнела 5 гръцки и кипърски шофьорски книжки през 2020 година, за чиито притежатели, български граждани, е установено при рутинни проверки, че не могат да четат и не познават основни правила за движение.

„Свидетелствата не са фалшиви“ заяви пред БНР началникът на Районно управление – Сливен главен инспектор Димитър Кикьов.

Преди седмица Административният съд е потвърдил поредната заповед за отнемане на такова свидетелство на жител на циганския квартал „Надежда“, съобщиха днес от ОДМВР.

Главен инспектор Димитър Кикьов обобщи ситуацията със установенит ешофьори и техните свидетелства издадени в чужбина.Нарушенията са поради незнание на правилата и част от тях не могат да прочетат това, което е написано.

Не само шофьори с гръцки и кипърски книжки са сред тези, които не познават правилата за движение. В момента е в съдебно производство отнета книжка от Франция. Наскоро е установен турски шофьор с две редовни книжки. За случая са сезирани турските власти.

Проверка по рама

„Установихме, че има неплатени глоби. Иззехме му книжката и се оказа, че има втора книжка, която се съхранява в сектор „Пътна полиция“, отнета преди две години, поради това, че е управлявал след употреба на алкохол“.

Всички водачи с отнети свидетелства ще могат да се върнат на пътя след положен проверовъчен изпит.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ