18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

В София все още има свободни места за настаняване на бездомни хора

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кризисен център за бездомни в в

93 бездомни лица са настанени към момента в Кризистния център в Захарна фабрика като капацитетът на Центъра е  голям и всеки, който има нужда от подкрепа може да бъде настанен в него. Това каза за „Хоризонт“ Минка Йовчева от Дирекция „Социални услуги за деца и възрастни“.  В София  се отчита намаление на бездомните лица, но остава тревожният факт, че расте броят на лицата, които не желаят да бъдат наставяни в Кризисен център, допълни тя.

Най-голям е броят на бездомните в центъра на София, но могат да бъдат открити лица в затруднено жилищно положение и в крайните квартали.

През изминалата нощ в Центъра  не са постъпили  нови бездомни хора.  Гражданите на София могат да бъдат активни в случай, че забележат бездомен бедстващ човек като подадат сигнал, обясни  още Минка Йовчева:

„Могат да подадат сигнал на телефон на контактния център на Столична община, чрез тел.112, както са го правили вече години наред. Място има. И към момента свободни места, но освен кризисния център, колегите, екипът на кризисния център, предлагат и друга социална подкрепа на хората настанявани в други социални услуги, за които те отговарят като профил. Така, че кризисният център, не е единствената алтернатива за бездомните хора“.

Анета Савова от Столичния инспекторат каза, че основните пътни артерии на града са почистени напълно. Работата на фирмите продължава в кварталите на София. 118 снегопочистващи машини са на терен към момента, като апелът на Инспектората е шофьорите с паркирането на личните си автомобили да не затрудняват преминаването на машините за снегопочистване.  

Проверка по рама

Пътят към Златните мостове в парк Витоша е отворен за движение за автомобили, а автобусите до ски училищата в прака трябва да са с вериги

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ