България

В столичното 19 училище “Елин Пелин” създадоха класна стая на открито

Игра на Богове -Възходът на падението

Деца от столичното 19 училище “Елин Пелин” отпразнуваха патронния си празник и представиха новата класна стая на открито и спортната площадка в близост до нея. Екипът на училището се похвали и с обновения двор и възможността да бъдат засадени цветя и дръвчета.

“Имаме повод да се похвалим с нещо, което за нас е чест и гордост – откриване на мултифункционална спортна площадка, която ще играе ролята на физкултурен салон на открито и изнесена класна стая под брезите, където ще се провеждат най-интересните, най-креативните часове в училище”, каза директорът Клара Арабаджиева. 

Краси Петрова, старши учител и класен ръководител на 4 клас, коментира, че с голямо желание ще работят в тази класна стая:

Проверка по рама

“Всички очакваме с нетърпение времето да се оправи и най-скоро да бъдем там – сред природата, на открито. Сред зеленината и в този уютен кът съм сигурна, че всеки ще се чувства добре”.

Класната стая на открито е специално за децата от 4 клас и в нея ще се учат хуманитарни науки.

“Според мен там часовете ще са по-интересни и по-забавни. Ще научаваме много нови знания по всички предмети. Мисля, че ще е най-хубаво да е по “Човек и природа” понеже може отблизо да гледаме растенията, които са в двора и по физическо – на спортната площадка да тренираме и да правим упражнения, които може да правим и в салона, но ще е по-хубаво да е на открито”, каза Наталия Коруновска. 

“По „Човекът и природата“ ще виждаме по-отблизо растенията, а по физическо ще използваме новата площадка“, допълни я Виктория Карчева.

Според кмета на Район “Красно село” Росина Светославова училище “Елин Пелин” е образец.

“Образецът е винаги в това, че имаме хора, които да създават доби стандарти. Поздравления на госпожа Арабаджиева, нейния екип и родителското настоятелство към 19 училище”.

Общинският съветник Николай Николов подчерта, че 19 училище е училище на бъдещето:

“И родителите, и децата са късметлии, че могат да посещават 19 училище “Елин Пелин”.

Председателят на родителското настоятелство Илия Илиев похвали ръководството на училището за успеха:

“За радост ръководството на училището е много успешно. Родителите, които са в това училище, са много активни и с удоволствие помагаме”.

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.

Диета без глад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button