Последни

ГЕРБ внася жалбата срещу мораториума в КС

Игра на Богове -Възходът на падението

В 9,00 часа днес ГЕРБ ще внесе жалба в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху определени действия на държавните органи, съобщи Епицентър.бг.

На среща с министри вчера премиерът Борисов заяви: “Президентът Радев каза правителството да работи. Ние се надявахме по-рано да ни остържат, а той иска да работим. В същото време малките партии ни наложиха противоконституционно мораториум и ние сега не можем да работим. Не само ние, но и цялата администрация. В същото време тече задкулисие, сговаряне”.

През изминалата седмица със 151 гласа парламентът прие мораториум върху действията на правителството в оставка на Бойко Борисов. Парламентарната група на ГЕРБ-СДС не участва в гласуването, а останалите 151 депутати от всички други партии гласуваха със “за”.

Мораториумът върху действията на Министерския съвет и министерствата включва възлагане на концесии, даване на разрешения за проучвания за подземни богатства, поемане на дългове, промени в ръководствата на дружества и болници, разпоредителни сделки с имущество и назначения в държавната администрация.

Диета без глад

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button