Последни

Гергов заговори за нуждата от топли отношения между бизнеса и политиката и спомена семейните си приятели във властта

“Една банка се убива с вестник или медии. Това, което се случва с ББР в момента е нещо такова, защото тя ползва кредитни линии от Япония и европейски фондове, тези пари се обслужват и се дават, а дали правилно ги е дала банката и дали е законно, и дали са нарушили нещо – това трябва се провери“, обясни Гергов и допълни, че не е бил канен на разговор по разследването.

Той отсече, че отпуснатият му кредит в размер на 32 милиона лева за Пловдивския панаир е бил върнат преди няколко години, а със сумата не са били погасявани задължения.

Гергов призова проверките на Българската банка за развитие да се правят тихо, за да не се съсипе ББР.

“Нали искахте демокрация? Ето ви. Маската на корупцията е Капитализма”, отсече още Гергов.

С “Делян” се виждал един път или два пъти. Не знаел защо толкова се шуми, а нищо не се доказвало. Определи санкциите от САЩ като глупости и отсече – вярвал на българския съд и прокуратура. Искал България да е независима държава, а не да разчита на чужда помощ. Припомни за позицията на страната ни по времето на Втората световна война, съюзничеството с Русия…

Относно продажбата на т.н. “дупка във Варна” от “Слънчев ден” за 43 млн. лв. на държавата, Гергов заяви, че по това време не е притежавал фирмата и не е получил пари от сделката.

Проверка по рама

ФрогНюз

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button