20.8 C
София
петък, март 29, 2024

Главният изпълнителен директор на Парлър и Сорос са съюзници в спорен проект за пренаписване на конституцията на САЩ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Новият главен изпълнителен директор на Parler, Марк Меклър, е президент на проектната конвенция на държавите (COS, за съкращението на английски), която има за цел да пренапише Конституцията на САЩ и в която Сорос е инвестирал милиони долари за няколко години.

Това поражда опасения, че евентуални промени в Конституцията ще попаднат под влиянието на Сорос и други организации от радикалната левица, които биха се възползвали от възможността да наложат всички свои конституционни изменения.

За мнозина Сорос може да лиши американците от свобода на словото и религията, правото на личен живот и правото на огнестрелно оръжие.

От своя страна консервативният съдия на Върховния съд Антонин Скалия счете проекта за нежелан: „Със сигурност не бих искал конституционна конвенция, Уау! Кой знае какво би излязло от това ”.

Рисковете на конституционната конвенция се състоят в това, че тя може да се окаже абсолютна в своите промени и решения, без дори Конгресът да може да я ограничи, според концепцията, издадена от бившия президент на Върховния съд Уорън Бъргър през 1988 г. .

„Няма начин ефективно да ограничаваме или нагласяме действията на конституционната конвенция. Конвенцията може да определи свои собствени правила и да определи свой собствен дневен ред “, предупреди Бъргър.

Проверка по рама

Той добави: „Конгресът може да се опита да ограничи Конвенцията до едно изменение или един въпрос, но няма начин да се гарантира, че Конвенцията се подчинява. След като Конвенцията бъде извикана, ще е твърде късно да я спрем, ако не ни хареса дневният ред ”.

Доклад на Центъра за бюджетни и политически приоритети съвпада с тези концепции, като се твърди, че ограничаването на конвенция по член V би било невъзможно, тъй като темите, които трябва да се обсъждат, не могат да бъдат ограничавани и не е ясно приложението на Конституцията за нейното контролиране.

По същия начин има някои несъответствия в действията на новия главен изпълнителен директор на Parler, Меклер, тъй като той представя движението на COS като базирано в неговата къща и управлявано от съпругата му.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ