12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

Главчев към БСП: Защо не търсите отговорност от кмета на „Триадица“?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

БСП не търсят политическа отговорност от районен кмет (“Триадица”), а би трябвало – избрали са го. Търсят я само от министър – председателя и кмета на София, които не са избирали. Това заяви депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. Коментарът му е по повод поисканата от БСП оставка на кмета Йорданка Фандъкова заради смъртта на 16-годишното момче, което умря на шахта, през която бе изваден и прокаран незаконен кабел до търговски обект в района.

Темата разбуни духовете в Народното събрание. БСП настояха в пленарната зала да дойде освен Фандъкова и премиерът Бойко Борисов. За социалистите те двамата са символ на безхаберието в столицата през последните години. Това обаче породи бурна съпротива от страна на ГЕРБ.

Управляващите побързаха да кажат, че БСП използва темата за политически пиар. Стигна се до махленски спор с остри реплики, изключване на микрофона, отнемане на думата. В крайна сметка нито Фандъкова, нито Борисов бяха повикани в парламента. Столичният кмет обаче даде дълга пресконференция, на която бяха изнесени шокиращи факти около събитията, довели до инцидента с младежа.

Пореден ден институциите си прехвърлят отговорността за случилото се. Очаква се проверката и на прокуратурата.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ