16.8 C
София
сряда, април 24, 2024

Голям гаф в предаването „Последният печели“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

За огромен гаф в „Последният печели“ по БНТ съобщава Plovdiv24.bg. Става дума за въпрос, зададен в трети кръг на предаването, който е и решаващ за крайното класиране. Водещият Орлин Горанов задава следния въпрос към участника Георги Георгиев: „Кой извършва атентата в Марсилия, при който е убит югославският крал Александър I“. Състезателят отговаря съвсем правилно, че това е Величко Керин.

Горанов обаче не зачита отговорът за верен. Казва, че верният отговор е Владо Черноземски, известен още като Петър Келеман.

Голяма грешка. Величко Керин е рожденото име на Владо Черноземски. Петър Келеман е един от многото псевдоними, които Черноземски използва.

Гафът е още по-фрапиращ, защото, ако на Георгиев му бе зачетен отговора, то той щеше да спечели играта.

Орлин Горанов трудно може да бъде обвиняван за този пропуск. Вината трябва да се търси в редактора или в съставителя на въпросите за това недопустимо непознаване на българската история.

Проверка по рама

Все пак трябва да се отбележи, че „Последният печели“ е едно от смислените предавани в българския ефир. То е забавно-познавателно, семейно куиз шоу, в което участват четирима играчи. Състои се от три кръга с различни сфери на познанието, в които въпросите са с различна точкова стойност. След края на всеки кръг отпада по един участник, а победителят печели правото да се състезава и в следващия епизод и играе, докато някой друг не успее да го победи.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ