10.7 C
София
петък, април 19, 2024

Голям Григор Димитров! Българинът разби Тийм и е на 1/4-финал на Аустрелиън Оупън

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън! Българският тенисист разби третия поставен Доминик Тийм с 6:4, 6:4, 6:0. Така българинът се класира за 1/4-финалите на турнира, където ще срещне голямата изненада до момента – руснакът Аслан Карацев.

В двубоя с Доминик Тийм нашият тенисист показа най-доброто от своята игра и не остави никакви шансове на съперника си. Въпреки че срещата се игра без публика, Григор беше вдъхновен от подкрепата на приятелката му Лолита Османова, която беше в ложата на българина.

Двубоят продължи малко над 2 часа.

Тийм започна концентрирано мача и спечели подаването си. При първото подаване на Димитров австриецът стигна до точка за пробив, която хасковлията неутрализира и от своя страна изравни. Българинът стигна до първите си точки за пробив в третия гейм от двубоя. При 40:15 Димитров загуби равновесие, но за щастие не се контузи. Все пак Тийм не допусна Григор да го пробие и поведе с 2:1. В следващия гейм родният тенисист игра доста под нивото си и допусна пробив. Петият гейм бе доста дълъг, като седем пъти мина през равенство. В един момент Григор стигна до възможност за връщане на пробива, но точно тогава при един от ударите си кордажа на ракетата му се скъса. Димитров загуби точката, но не и волята, за да спечели маратонския гейм.

Шестият гейм отново бе за Димитров, който спаси точка за пробив и изравни резултата – 3:3. Григор Димитров направи впечатляващ обрат в следващия гейм. Българинът изоставаше с 15:40 при сервиса на Тийм. С доза късмет, няколко грешки на австриеца, но и брилянтна и разнообразна игра от основната линия, Димитров успя да обърне гейма и да поведе с пробив – 4:3. След това Гришо спечели подаването си за 5:3. Следващият гейм бе с разменени роли. Хасковлията подаваше за мача, но гейма започна 30:15 за австриеца. Гришо се събра и успя да реализира първия си сетбол за 6:4.

Проверка по рама

В началото на втория сет Димитров имаше три възможности за ранен пробив, но не се възползва. В крайна сметка австриецът се избави от неприятностите и поведе с 0:1. Гришо отговори с доста по-убедително и лесно спечелен гейм за 1:1. Първата ни ракета на два пъти стигна до точка за пробив в третия гейм, но не успя да се възползва от добрата възможност и първата почивка в сета дойде при резултат 2:1 в полза на Доминик Тийм. Както и в първия сет, Тийм отново проби първи. Австриецът игра много силно на сервиса на Димитров и ретурите затрудняваха Григор максимално. В крайна сметка Доминик успя да вземе пробива на 30.

Григор показа страхотна психическа устойчивост и върна пробива мигновено. Григор продължи със страхотната си игра. Той се озова в трудна позиция при 15:40, но българинът не загуби концентрация и спечели четири поредни точки, с които извади гейма. Тийм поведе с 4:3 след гейм на 0 с новите топки. Гришо отговори със същото. В деветия гейм се отвориха две възможности за пробив пред Димитров и той успя да ги реализира. Хасковлията подаваше за втория сет и бе изключително солиден, печелейки на 0 за 6:4.

Третият сет започна отлично за Григор, който наказа колебанията на Тийм с ранен пробив. Димитров продължи да доминира и затвърди пробива с гейм на 0. Българинът сложи точка на спора с нов фантастичен гейм и пробив на 0. Оттук насетне срещата просто се доигра. Григор затвърди и втория си пробив, а в петия гейм отново не даде шансове на съперника си. Хасковлията върза „геврек“ на световния номер 3 с подаване, спечелено на 15, с което се оформи и крайното 6:0 в последния сет.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ