3.9 C
София
петък, април 19, 2024

Горан Благоев: Ваксинацията буксува, неглижира се смъртността от други заболявания

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Горан Благоев, водач на листата на „Републиканци за България“ в 23-и МИР-София разкритикува сериозно настоящата власт по отношение на управлението на коронавирусната криза в България в предаването „Панорама“ по БНТ

Според Благоев ваксинацията буксува, а и личните лекари са свръхнатоварени. Той изтъкна, че правителството е пропуснало да създаде специализирани болници за лечение на коронавирус, за да не се разпръсква ресурсът. По думите на Благоев това е довело до неглижирането на смъртта на други хора от други заболявания.

„Едно от най-важните неща е здравеопазването. Ние ще настояваме за конкуренция по отношение на здравеопазването. Ще работим за намаляване на демографската криза. При 200 000 семейства с репродуктивни проблеми, да се увеличи броя на процедури, на които държавата да поеме финансирането“, отбеляза още той.

Благоев коментира и външната политика на България. Според него Северна Македония трябва да бъде пусната в ЕС не на всяка цена, не с неглижиране на националния интерес.

„В този ред на мисли искам да поздравя всички, които успяха да постигнат обръщане в Европейския парламент и отстояване на българската кауза. Оттук нататък ни предстои много много работа, защото се видя, че една Македония, която не е член на ЕС, има лоби в ЕС. България 30 години не можа да си създаде лоби и да отстоява своята правота“, каза Благоев.

Проверка по рама

Той отчете, че предстои много работа, но в никакъв случай не бива да се спира преговорния процес. „Вие знаете, че един процес може да бъде много дълъг, може да бъде много къс. Важното е Македония да не бъде спирана от този процес“, заяви още Горан Благоев.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ