24 C
София
вторник, април 16, 2024

Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на Аустрелиън Оупън

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на първия за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия в Мелбърн. Това се случи след само един сет срещу испанеца Пабло Кареньо Буста, спечелен с 6:0 и отказване на съперника при 1:0 в полза на българина в началото на втория.

По пътя си досега Григор Димитров преодоля вече Марин Чилич и Алекс Болт. В следващия кръг той ще се изправи срещу победителя от мача между Доминик Тийм и Ник Кирьос.

Българинът и Кареньо Буста бяха играли шест пъти помежду си досега, като си бяха разменили по три победи.

Първи сет

Мачът започна с много атакуваща игра и от двете страни на мрежата. Кареньо Буста, който сервира пръв, стигна до възможност да затвори гейма след непредизвикана грешка на Димитров. Българинът постигна обрат и проби сервиса на съперника си. Силната игра на Димитров продължи и във втория гейм. Испанецът отново поведе, но пропиля аванса си. Григор пък записа първи ас в мача. В третия гейм се стигна до 30:30, след което българина поведе със зрелищен бекхенд уинър.

Проверка по рама

Последва непредизвикана грешка на Кареньо Буста и така той беше пробит за втори път. Четвъртият гейм беше много равностоен, като Григор допусна обрат от 30:0 и спаси точка за пробив. При 40:40 той взе аванс след зрелищно излизане на мрежата, след което затвори гейма и поведе с 4:0.

Кареньо Буста отново беше неубедителен на сервис и Григор стигна до две точки за пробив, като от втория опит успя да пробие за трети път своя съперник.Григор Димитров затвори сета с гейм на нула, а на почивката Кареньо Буста поиска медицинско прекъсване, което забави началото на втория сет. Той получи болкоуспокояващо, но проблемите му се оказаха по-сериозни.

Втори сет

Той започна с пробив на Димитров, след като Кареньо Буста изстреля топката в аут и обяви, че не може да продължи и това сложи край на мача.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ