18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

Дайнов: Борисов разви дебелокожие към протестите, но не и към поделената с ДПС власт

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Новопристигащите в парламента партии, които обявяват себе си за антисистемни, ще търсят мнозинства по различни инициативи. Със страшна сила виси въпросът как ще се справи управляващо мнозинство. Никой не вижда какво правителство може да изскочи“. Това каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

Според него липсата на оставка от страна на Бойко Борисов въпреки протестите е показала, че държавата е завладяна в по-голяма степен и съпротивителните сили на демокрацията са по-слаби.

По думите на политолога Борисов е развил дебелокожие към протестите, но не и към реалната държавна власт, която е разпределил на порции с ДПС.

„Една от драмите на такъв тип полудиктатор, когато упражнява еднолично власт дълго време, е внезапният потрес, с който открива, че не може да се оттегли. Затова приказки за управление на ГЕРБ без Борисов са безпочвени… Не трябва да вярваме на нещата, които Борисов обяснява за политиката и за бъдещите си планове, защото те се менят всеки ден… Можем да говорим за парламентарна група на ГЕРБ от максимум 80 депутати. Затова те или ще официализират връзката си с ДПС, или ще се обявят за правителство на малцинството“.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ