25.2 C
София
вторник, април 16, 2024

Двама от ББР се скриха от разпита за 2 милиарда кредити! БНБ ги пази, не са платили такса „смяна” (ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Това е преврат! Двама тарикати от Българската банка за развитие – Митко Симеонов и Велина Бурска, раздали 2 милиарда лева от нашите пари на 20 отбрани клиенти, се скриха от разпита, която проведе днес министърът на икономиката Кирил Петков, предаде репортер на Narod.bg. Хитреците вероятно не са си платили таксата „смяна”, защото БНБ солидарно отказва да ги смени.

Такова мнение изрази във фейсбук експертът по комуникации Любомир Аламанов, ето целия пост:

Ако се чудите защо трябва изчегъртване…

Министърът на икономиката: „От 1.9 млрд кредити на държавната Българска банка за развитие към частни фирми (извън търговските банки), 1.8 млрд лева са към 20 клиента!“

Чиновниците, одобрили раздаването на близо два милиарда, отказват да се явят пред принципала си. БНБ не дава да се сменят, защото същите чиновници не са си платили таксата за смяната…

Проверка по рама

Ако трябва да се говори за преврат, това е преврат – самозабравила се група хора, разположена на ключови места, разполагаща и раздаваща нашите данъци, нагло отказваща да даде отчет за действията си. Това е преврат срещу всички нас.

Само шефът намери смелост да застане пред министъра на икономиката

Не знам колко време ще е необходимо да се изчисти всичко, останало ни в наследство от тези 12 години.

Да повторим, двама човека, раздали два милиарда от нашите пари, нагло са отказали да се отчетат.

Очакваме спешна пресконференция на ГЕРБ, която да прекъсне всички програми, за да обяснят как тези двама човека са махнати, защото са изгонени руски шпиони.

И само за пълнота, пресконференцията на министъра на икономиката, в която изважда всички безобразия, се предава само на сайта на БНТ, но културното предаване в ефир не е прекъснато. Само за информация го казвам.

Два милиарда са си раздали…

Магазин за Акумулатори

Хубав ден!

По-рано днес стана ясно, че двама от тримата членове на надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР) – Митко Симеонов и Велина Бурска, не откликнаха на поканата за публичен разговор с министъра на икономиката Кирил Петков.

В резултат той обяви в четвъртък, че ги уволнява и че ще им търси съдебна отговорност, ако извършат спорни действия до вписването на промяната в Търговския регистър.

Петков прибегна до този ход, за да разбере какво се случва в държавната банка, след като миналата седмица му бе отказана информация за отпуснати кредити за близо 1 милиард лева на 8 компании. В четвъртък Петков каза, че вече разполага с повече подробности за това, че два от най-големите кредити са били, макар и не директно, но фактически свързани с бизнеса на Делян Пеевски и Румен Гайтански – Вълка.

Според министъра е „пълно безобразие“ фактът, че от 1.9 млрд. лв. раздадени директно от ББР на частни клиенти 1.8 млрд. лв. са отишли за най-едрите кредити от топ 20.

Министър Петков няколко пъти повтори, че много съжалява, че „хората, които са отговорни за тези кредити и които са били сложени да пазят публичния интерес, не пожелаха да дойдат“.

Кирил Петков обяви още, че предлага две нови попълнения на мястото на неявилите се за публичен отчет Митко Симеонов и Велина Бурска.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ