8 C
София
събота, април 20, 2024

Двоен празник в кюстендилското с. Николичевци

ПРОЧЕТИ СЪЩО

За Великден кюстендилци напълниха храмовете „Св. Бородица“,  „Св. Мина“ и „Св. Димитър“, а в централния храм службата за Възкресението продължи до 02,30 ч. след полунощ. Десетки влязоха в храмовете и тази сутрин, за да запалят свещ за здраве и да си кажат „Христос Воскресе“ с близки и приятели.

На службата в централния храм „Св. Богородица“ бяха кметът на общината Петър Паунов със семейството и хора от екипа му, стотици вярващи. Службите вървят при пълно спазване на противоепидемичните мерки – с маски и на дистанция. Днес в 11 ч. започва Пасхалната вечерна служба в първя ден на Възкресението, на която се чете Евангелието.

Двоен празник има днес близкото с. Николичевци. Там в двора  на кокетния храм „Възнесение Господне“, който се строи девета година –  поставена е една от камбаните, направени са част от стенописите, ще бъде отслужена молитва за здраве от архиерейския наместник на Кюстендил архимандрит Исаак. Местните хора се радват и очакват дарители и спомоществования, за направят иконостаса, да завършат изцяло храма:

„Много му се радваме и сме щастливи, но нямаме пари да го доправим. Нямаме пари. Откакто е дошла кметицата го правим  и не можем да стигнем“.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ