14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

Двоен ръст на сигнали за неизплатени заплати и обезщетения в Ловешко

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В област Ловеч сигналите от работници до Инспекцията по труда за неизплатени заплати или обезщетения след прекратени трудови правоотношения през 2020 г. са се увеличили двойно спрямо предходната година.

Сто и пет сигнала за неизплатени заплати или обезщетения са подали работници до инспекцията по труда в Ловеч, съобщи  директорът ѝ Митко Митев:

„От една страна, повишението на сигналите се дължи на затрудненията, които имат някои работодатели в условията на криза. От друга страна, някои работници не познават сроковете в Кодекса на труда за изплащане на заплатите и обезщетенията и искат веднага с прекратяването да получат парите си“

Митев допълни, че през миналата година Инспекцията по труда в Ловеч е констатирала 3687 нарушения, от които 2028 са свързани с неизпълнение на задължения по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, а 1637 са по осъществяване на трудовите правоотношения.

Съставени са 173 акта за установяване на административни нарушения. Влезлите в сила наказателни постановления са 161, с общ размер на санкциите 184 000 лева.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ