12.8 C
София
петък, април 19, 2024

Джокович показа характер срещу Раонич и е на 1/4-финал на Аустрелиън Оупън

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Световният №1 Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Australian Open. Шампионът от миналата година победи с 3:1 сета Милош Раонич, в отделните части 7:6 (4), 4:6, 6:1, 6:4, като по този начин записа 12-та победа от 12 мача срещу този опонент, предаде tennis24.bg.

Макар да получи контузия преди два дни в двубоя срещу Тейлър Фриц, Джокович по нищо не показа, че не е на 100% здрав и се поздрави с нов успех, който му осигури място във финалната осмица.

„Определено съм се чувствал и по-добре, но щом съм на корта значи тялото ми е в състояние да играе“, каза Джокович секунди след срещата.

„В момента не мисля за нищо друго освен за възстановяване. В следващия ден това ще бъде най-важното нещо за мен. Ако ставаше въпрос за някой друг турнир, вероятно нямаше да продължа участието си. Турнирите от Големия шлем обаче са най-важни за мен и ще дам всичко от себе си да стигна възможно най-далеч“, добави сърбинът, който е 8-кратен шампион в Мелбърн.

В следващия кръг Джокович ще има за съперник Александър Зверев, който по-рано днес победи Душан Лайович от Сърбия с 6:4, 7:6 (5), 6:3.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ