9.9 C
София
петък, март 29, 2024

Димитър Данчев: Само БСП може да отстрани ГЕРБ от власт

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„БСП е единствената партия, която през последните 4 години показа, че има ясна алтернативна политика във всеки един сектор. Това, което ще правим, ако ни се даде шанс да управляваме, е ясно и конкретно разписано в нашата програма „Визия за България“, заяви секретарят на парламентарната група на „БСП за България“ Димитър Данчев в „Панорама“ по БНТ.

„Дългосрочните мерки, които се предлагат, трябва да бъдат съчетани с навременна краткосрочна помощ – нещо, което управляващите не правят. Защото когато обявяват затваряне на държавата и затварят един бизнес без да му предоставят навременна помощ, той загива, независимо колко пари да наливат в него след това. Самият министър на икономиката наскоро ни информира, че едва 30% от фирмите, които са подали заявление за подкрепа чрез оборотен капитал през ноември, са получили държавна помощ. Това означава, че останалите 70% още не са получили нищо“, посочи Данчев. Той даде пример с навременна мярка, която БСП предлага- частична данъчна ваканция за затворени бизнеси до възстановяване на нормална дейност.

„БСП е единствената партия, която е в състояние да победи ГЕРБ“, категоричен бе депутатът от левицата.

На въпрос за съставяне на управленска коалиция, Данчев отговори така: „Ясно е, че въпросът за управленска коалиция ще стои пред БСП, но едва след като спечели изборите и получи мандат за съставянe на правителство. Ние първо ще се допитаме до нашите членове и тогава ще вземем решение. Ще търсим коалиция сред онези партии, които имат желание да участват в управление с нас, но и също така, които споделят основните позиции на нашата програма.“

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ