14.8 C
София
сряда, април 24, 2024

Доц. Алексей Пампоров: Завръщането на Жан Виденов може да доведе до разцепление в БСП

ПРОЧЕТИ СЪЩО

На предстоящите избори през лятото можем да очакваме много сериозни размествания на пластовете. Според него подкрепата за БСП и ГЕРБ на предстоящия вот през лятото ще падне и не е изключено БСП този път да се разцепи сериозно. Това прогнозира в интервю за БНР социологът доц. Алексей Пампоров.

„БСП не беше опозиция на ГЕРБ и не им пречеше в последния мандат, каквото и да се опитаха в предизборната кампания да убедят хората. Неслучайно БСП загуби повече, отколкото загуби ГЕРБ“, посочи Пампоров.

По думите му, покрай Татяна Дончева, Мая Манолова и Георги Първанов е имало отцепвания, които в годините са отнели на партията 5-6%, но сега след Българска прогресивната линия и завръщането на Жан Виденов може да доведе до по-сериозно разцепление, смята социологът.

Хората бяха много наплашени и много отчаяни през последните години, каза Алексей Пампоров.

„Непрекъснато се повтаряха думите на Марк Твен – ако изборите променяха нещо, щяха да ги забранят. Изборите сега промениха много. Донесоха на много хора надежда, на други донесоха свобода“, подчерта анализаторът.

„Аз в никакъв случай не мисля, че освобождаването на хора, че връщането на надеждата е загуба. Играта тепърва ще бъде интересна с нареждане на картите. Виждаме вляво интересно съживяване и събуждане на Жан Виденов, което беше сензацията на вчерашния ден. Виждаме в крайнодясно консервативно-патриотично прегрупиране. Със сигурност следващият парламент няма да е като този.“

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ