17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Доц. Атанас Мангъров: Да, жена ми ме напусна, но ще ме подкрепи на изборите

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Да, жена ми ме напусна! Не живеем заедно, но нямаме развод, аз още я обичам. И тя ще ме подкрепи на изборите, както и цялото ми задружно семейство, както и възрастната ми майка, която също много обичам.“

Това сподели доц. Атанас Мангъров пред в. „България днес“ малко след като стана ясно, че ще влезе в партийните листи за София и Варна. Епидемиологът от 40 години е в брак с Анна, като двамата имат общо четири деца. Раздялата им не била свързана с изневяра или семеен проблем, а просто в липса на страст, тъй като се познават от студентските години.

„Такъв е животът! Ние се разбираме, обичаме и уважаваме като всяко семейство, но решихме, че ни е по-добре разделени на този етап“, обясни доцентът.

Анна и Атанас се запознали покрай работата. Докторът си спомня, че тя била първата, която му помогнала в научна статия, и след това „не я пуснал“ да си тръгне.

„Беше любов от пръв поглед. Анна е красавица, а и умник“, казва инфекционистът.

Проверка по рама

Анна има дете от първия си брак – син Борислав, когото Атанас отглежда като свой роден син. След това на бял свят се появява Елена, която носи името на майката на Мангъров, и близнаците Илия и Христо. С изключение на Борислав с днешна дата всички деца на двойката са се посветили на медицината и фармацията – Христо и Илия са лекари, а по-голямата им сестра Елена е фармацевт. Христо е дерматолог, а Илия педиатър.

„Горд съм с децата си! Възпитах ги като достойни хора“, споделя още Мангъров.

Докторът е потомък на прочута фамилия, а 98-годишната му майка, на която отпразнува рождения ден с торта и свещички, той посещава ежедневно, и то без да носи маска.

„Майка ми 35 години беше началник на детското отделение в болницата в Стара Загора, където съм роден. След като завърши медицина в Загреб по време на войната, тя не е спирала да чете и да се интересува и след като спря да работи, от медицина. Баща ми Христо беше зъболекар и много ме строяваше“, спомня си днес Мангъров.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ